Het Neanderthaler ABC

Uiterlijk / Innerlijk Het Einde Zoeken en vinden
Technologie

Welkom bij Neanderthalers.nl

http://www.neanderthalers.nl


Intellect

Stamboom

Historisch overzicht

NeanderNieuws

Habitat

World Wide Web - Links


-

Welkom bij Neanderthalers.nl

Ooit wel eens willen weten waar onze voorouders vandaan komen? Hoe onze soort evolueerde? Hoe wij wereld heersers werden? Dan zit je hier goed. Net als jij ben ik, Op Zoek naar ons Eden.

Nieuws

Splitsing Neanderthalers en mens heel lang geleden

dinsdag 25 maart 2008 19:46:01

De Neanderthalers en de mens hebben een gedeelde voorouder, maar onze splitsing dateert van zeker 350.000 tot 400.000 jaar geleden. Dat is de conclusie van een nieuw gepubliceerd onderzoek. Lees meer.

Neanderthalers in Europa te zien in Venlo

woensdag 12 maart 2008 20:45:52

Na Tongeren en Assen is de tentoonstelling Neanderthalers in Europa nu te zien in Venlo. De echte liefhebbers zullen de tentoonstelling inmiddels al wel eens gezien hebben. Toch blijft het wel interessant; zo werd er in Assen aandacht geschonken aan regionale vondsten. Ook is er een Neanderthalersdag op 24 mei. Lees meer.

"Kannibalisme betekende einde Neanderthalers"

zaterdag 1 maart 2008 11:12:28

Als Neanderthalers elkaar aten kan dat geleid hebben tot een BSE-achtige ziekte die de populatie van de grote Eurazische mens zou hebben doen afnemen en verzwakken, waardoor zij uiteindelijk uitstierven. Deze theorie wordt naar voren gebracht in een nieuw onderzoek. BSE is beter bekend als de gekkekoeienziekte. Lees meer.

Lees al het nieuws

Navigatie
Klik op een van de bovenstaande plaatjes om naar de desbetreffende categorie te gaan. Hier volgt een korte beschrijving van de verschillende categorieŽn:

Het Neanderthaler ABC
Ben je niet zeker van de precieze betekenis van een term of uitdrukking die je op deze site bent tegengekomen kijk dan eens bij het Neanderthaler ABC.

Technologie
Hier vind je een overzicht van de verschillende "culturen". Met een cultuur bedoelen we een periode waarin min of meer dezelfde werktuigen werden vervaardigd.

Stamboom
De stamboom van de Neanderthalers komt in feite overeen met die van de moderne mens. Ontdek je "roots" en kijk waar de Neanderthalers en wij een andere route gingen bewandelen.

NeanderNieuws
Is er iets nieuws te vertellen over mensen die al 30.000 jaar uitgestorven zijn? Jazeker, er worden bijna maandelijks nieuwe ontdekkingen gedaan. Kijk bij NeanderNieuws voor de laatste weetjes.

Uiterlijk/Innerlijk
Hoeveel verschilde de Neanderthaler van ons? Zou je er eentje herkent hebben als deze zich had geschoren en in een maatpak liep?

Het Einde
Wat bracht de Neanderthalers aan hun eind? Bezweken zij onder de druk van klimaatsveranderingen? Of hielpen wij een handje?

Habitat
Een schets van de leefomgeving van de Neanderthaler, waar hij leefde en hoe hij leefde.

Intellect
Bruut of Einstein, het intellect van de Neanderthalers blijft een onderwerp van discussie. Neanderthalers.nl doet daar graag aan mee.

Historisch overzicht
De eerste Neanderthaler werd in het Duitse Neanderdal gevonden, of toch niet. Een zoektocht naar de geschiedenis van het fenomeen Neanderthaler.

World Wide Web - Links
Hier vind je een selectie van de beste sites over Neanderthalers, waaronder een aantal goede Nederlandstalige sites.


PaleoNed - Rondtour-----PaleoNed - Rondtour

 

Stuur al je opmerkingen of reacties naar reacties@neanderthalers.nl